sobota, 5 lipca 2014

Marynaty do mięs z grila.

Trzeba cieszyć się pogodą i możliwością grillowania z najbliższymi. Podaję więc kolejne marynaty do mięs.

MARYNATA DO KARKÓWKI:

  • 3-4 łyżki oleju,
  • przyprawa do wieprzowiny,
  • sól, grubo zmielony pieprz czarny (można przygotować w moździerzu)
  • majeranek,
  • 2 łyżki roztopionego miodu,
  • trochę vegety,
  • łyżka musztardy dijon.

Wszystko dokładnie mieszamy, nacieramy mięso odstawiamy na 3-4 godz.

















MARYNATA DO KURCZAKA:

  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka oregano,
  • 1/2 łyżeczki bazylii,
  • przyprawa do kurczaka knorra,
  • 1/3 łyżeczki chili mielonej
  • sól, biały pieprz,
  • przyprawa Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorra
Wymieszać, natrzeć mięso, odstawić na 3-4 godz.
















Tak przygotowane mięso posypujemy jeszcze ulubioną przyprawą do grilla tuż przed pieczeniem.

SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz