środa, 18 lipca 2018

Sos z kurek

Mamy już lato,  więc niech kurki zagoszczą na naszych stołach. Warto sięgać po te grzyby,poniewaz są bardzo smaczne, zawierają między innymi witaminę C i D oraz dużo potasu. Dzisiaj proponuję Wam sos z mrożonych kurek-zeszłoroczne zapasy.
SKŁADNIKI:
  • 300 g kurek
  • 2 łyżki masła
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 cebula
  • pęczek pietruszki
  • sól,pieprz
WYKONANIE:
  • masło rozgrzać, zeszklić na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę,
  • umyć kurki, usmażyć do miękkości na maśle z cebulką, posypać pieprzem,
  • dodać śmietankę 30% oraz kwaśną, gotować mieszając do zredukowania smietanki,
  • dodać sól oraz drobno posiekaną pietruszkę i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz