sobota, 2 lipca 2016

Caprese z grilla.

Sałatka caprese to częsty gość na moim stole. Pomyślałam, że skoro tak chętnie ją jemy, to może warto ją przygotować na grillu i powiem Wam warto było!


SKŁADNIKI:

  • 3-4 dojrzałe pomidory
  • kulka młodej mozzarelli 
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz z moździerza grubo mielony

WYKONANIE:

  • folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek,
  • układamy naprzemiennie pomidory z mozzarellą,
  • posypujemy solą i pieprzem, na wierzch kładziemy krążki cebuli, skrapiamy oliwą z oliwek, 
  • zawijamy w folię, kładziemy na grillu(na boku- nie w centrum),
  • smażymy 15 min. następnie otwieramy i grillujemy do odparowania płynu-gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz