niedziela, 17 listopada 2013

Sznycle z piersi kurczaka

SZNYCLE Z PIERSI KURCZAKA  to danie obiadowe, które można przygotować wcześniej. Dla pracujących pań domu to ważne. Ja najczęściej przygotowuję jednego dnia, a następnego dnia smażę.

















SKŁADNIKI:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka(około 40-50 dag.)
  • 2 jajka
  • nać pietruszki drobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania)
  • 10 dag. sera żółtego
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz, vegeta

WYKONANIE:

  • Filet pokroić w drobną kostkę,
  • ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki
  • wszystkie składniki wymieszać,
  • smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • SMACZNEGO!
Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę wdzięczna za wszelkie uwagi). Umieszczę Was udoskonalony przepis na moim blogu - z Waszym autorstwem oczywiście!

2 komentarze:

  1. Przygotowując sznycle zamiast pietruszki dodałem koperek - polecam serdecznie. Wyszło pysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno spróbuję, ja najbardziej lubię z porem- bardziej pikantne.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń