czwartek, 19 września 2019

Ryba w sosie pomidorowym z ananasem

Wszyscy lubimy ryby, można je podawać na różne sposoby. Ten przepis dostałam od mojej koleżanki Iwony, smak tej ryby w połączeniu z ananasem wspaniały po prostu. 
SKŁADNIKI:
  • 1kg ryby (ja użyłam morszczuka, koleżanka miruny)
  • 1 duża puszka ananasów w syropie
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka oleju
  • 1 średni ketchup pikantny w słoiku
  • ja dodałam jeszcze sól i grubo mielony pieprz
WYKONANIE:
  • rybę pokroić i upiec w cieście,
  • cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju,
  • dodać pokrojone w kostkę ananasy i sok z puszki (ja dolałam dodatkowo  1/2 szkl. soku z ananasa- zyskałam więcej zalewy),
  • następnie dodać ketchup i zagotować,
  • poczekać, aż odrobine ostygnie i zalać rybę sosem(ja zalewałam warstwami).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz