SKŁADNIKI:
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
 - mix sałat
 - kilka pomidorków koktajlowych lub dwa średnie
 - ogórek zielony
 - serek brie
 - pestki słonecznika
 - sól, pieprz,przyprawa gyros, zioła np.lubczyk
 - 1 łyżka masła klarowanego
 
WYKONANIE:
- pierś przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą gyros, lubczykiem, smażymy w torebce pergaminowej na maśle(mięso zachowa soczystość),
 - sałatę myjemy, osuszamy wkładamy do miski,
 
- ogórek myjemy, kroimy w półkrążki, dodajemy do sałaty,
 
- pomidorki koktajlowe kroimy na połowę, a większe w dużą kostkę,
 
- serek brie kroimy w paski, dodajemy do sałatki,
 
- następnie dodajemy upieczonego i pokrojonego kurczaka,
 
- składniki polać sosem winegret,
 
- przed podaniem wymieszać, posypać prażonym słonecznikiem.
 
Mniam, uwielbiam takie sałatki!
OdpowiedzUsuńDzięki, jest naprawdę smaczna, polecam. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń