SKŁADNIKI:
- 5 śledzi marynowanych
 - 20 dag. śliwek suszonych bez pestek
 - 6 średnich cebul
 - 4-5 ogórków kiszonych
 - 3 łyżki koncentratu
 - 1 liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego,
 - gałązka siekanego lubczyku
 - 0,5 szkl. oliwy
 
WYKONANIE:
- Cebulę kroimy w piórka, ogórki, śliwki w słupki,
 
- dodajemy koncentrat, oliwę, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, trochę drobno siekanego lubczyku, smażymy do miękkości cebuli,
 
- śledzie kroimy na paski,
 
- śledzie łączymy z usmażoną mieszanką, wkładamy do słoika i odkładamy do lodówki. Najlepsze są na 4 dzień.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz