środa, 15 lipca 2015

Sałatka z fasolką szparagową.

Kolejny lekki obiadek na gorące dni.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 sałaty lodowej
  • 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej
  • 1-2 pomidory
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/4 papryki żółtej
  • 3 gotowane jajka
  • 4 rzodkiewki
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • szczypiorek
  • sos winegret
  • gęsty sos czosnkowy

WYKONANIE:

  • sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę, ogórki i paprykę w słupki, cebulę w piórka,
  • wszystkie warzywa mieszamy  z sosem winegret,
  • ugotowaną fasolkę kroimy na około 2 cm. kawałki, 

  • filet kroimy w wąskie paski, smażymy z ulubionymi przyprawami,
  • jajka kroimy w ósemki,
  • sałatkę układamy warstwami:warzywa, fasolka, filet-jajka-rzodkiewki, polewamy gęstym sosem czosnkowym i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz