wtorek, 21 lipca 2015

Młode ziemniaki z grilla.

Do pysznych mięs i kiełbasek z grilla te ziemniaczki są rewelacyjne.

SKŁADNIKI:

  • 6 ziemniaków
  • ulubione przyprawy: sól, pieprz, papryka, majeranek, inne ulubione zioła
  • oliwa z oliwek

WYKONANIE:

  • ziemniaki szorujemy dokładnie szczotką,
  • nacinamy do 3/4 grubości,
  • posypujemy ulubionymi przyprawami, smarujemy oliwą z oliwek,
  • zawijamy w folię aluminiową, nakłuwamy i pieczemy do miękkości- po prostu pyszności.
Podajemy do mięs bądź kiełbasek lub tylko z sosem czosnkowym.

2 komentarze:

  1. Ziemniaki mają cięcie jak te szwedzkie Hasselback. Zapraszam do mojej akcji Skandynawskie lato 2015 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. witam,
    rzeczywiście takie same cięcia na pewno zrobię je w piekarniku do obiadku, to miła odmiana

    OdpowiedzUsuń