SKŁADNIKI:
- opakowanie brązowego makaronu świderki
 - szynka i kiełbaski pokrojone w paski
 - różyczki z 1/2 brokuła
 - 1 średnia cebula
 - 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na ćwiartki
 - masło klarowane
 - sól,pieprz
 
WYKONANIE:
- makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu,
 - rozpuścić masło, pokroić cebulę w piórka, dodać do masła, wraz z wędlinami,
 - dodac pomidorki,smażyć do zrumienienia,
 
- różyczki brokuła wrzucić do wrzątku z dodatkiem vegety, gotować około 3-5 min. wyjąć i przelać zimną wodą(brukuł zachowa piękny kolor), dołożyć do wędlin,
 
- wszystko połączyć z makaronem, doprawić do smaku,
 
- dobrze wymieszać i można podawać.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz