niedziela, 22 stycznia 2017

Schab nacinany

Proponuję dziś schab nacinamy z dodatkiem cebuli czerwonej, bekonu i papryki. Taki schab można przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami!


SKŁADNIKI:
  • 1.2 kg. schabu środkowego
  • 2 czerwone cebule
  • 1 papryka czerwona
  • kilka plastrów bekonu
  • cienkie plastry boczku
  • przyprawy:sól, pieprz, lubczyk suszony, papryka ostra
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
WYKONANIE:
  • z oliwy i przypraw robimy marynatę,
  • nacinamy schab, 3/4 grubości(powstaje grzebień),
  • schab umieszczamy w misce z marynatą i zostawiamy na noc w lodówce,
  • przygotowujemy warzywa: cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski,
  • w kieszonki kładziemy paprykę, cebulę, bekon,
  • owijamy plastrami boczku,
  • następnie schab wiążemy, smarujemy resztą marynaty i odkładamy na 2 godz. do lodówki, 
  • tak przygotowane mięso pieczemy w rękawie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 1,2 godz., po czym wyjmujemy z rękawa i pieczemy 10-15 min. do zrumienienia i miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz