czwartek, 28 stycznia 2016

Sernik na zimno ze śmietaną.

Swój poprzedni serniczek wzbogaciłam o warstwę śmietanową, jest bardziej kaloryczny niestety, ale czasem trzeba trochę pogrzeszyć!

SKŁADNIKI:
  • 0,5kg. sera w wiaderku
  • biszkopty okrągłe
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 2 galaretki: 1 truskawkowa+1 cytrynowa
  • 250 ml. śmietanki 30%
  • owoce do nałożenia
WYKONANIE:
  • galaretkę wiśniową rozpuszczamy w połowie zagotowanej wody określonej w przepisie na opakowaniu,
  • galaretki:truskawkową i cytrynową w 3/4 wody z przepisu,
  • biszkopty układamy na dnie formy,
  • do sera dodajemy zimną gęstniejącą galaretkę wiśniową i zalewamy biszkopty,
  • ubijamy na sztywno śmietanę, dodajemy 1/2 gęstniejącej mieszanki galaretek, wlewamy do formy,
  • układamy owoce-wlewamy resztę mieszanki galaretek, wkładamy do lodówki przynajmniej na 3-4godz.(ja tym razem zostawiłam na noc),
  • wyjmujemy na talerz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz