środa, 31 grudnia 2014

Przekąski-deska serów.

Na spotkanie ze znajomymi doskonale się sprawdzi  DESKA SERÓW. Przygotowując deskę z serami należy pamiętać, żeby sery wyjąć z lodówki trochę wcześniej, aby ich temperatura podczas podawania była tylko 3 stopnie niższa od pokojowej. Tworząc deskę serów wybieramy gatunki sera tak, żeby różniły się między sobą twardością i intensywnością smaku: ser pleśniowy, ser półtwardy, ser miękki o intensywnej woni i jakiś ser miękki.ser miękki (dopisze po zakupach jakie sery są dziś u mnie). 
  • ser landle z dodatkiem wina-półtwardy i aromatyczny,
  • camembert- pleśniowy
  • rolada ustrzycka- ser wędzony
  • mozzarella
  • ser Renberler Blue- również  pleśniowy
Przygotowując deskę musimy pamiętać, że je się oczami, więc sposób w jaki podamy jest nader ważny!

Trochę winogron, suszona żurawina, brzoskwinie,śliwki jakiś dip i gotowe.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz