poniedziałek, 22 lipca 2019

Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki to pyszny dodatek do obiadu,lub zakąska. Myślę,że to połączenie zadowoli każdego smakosza tych grzybków.
SKŁADNIKI:

  • 12 raczej większych pieczarek(jak widać moje były nieco małe)
  • 20 dak.mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • przyprawy:sól,pieprz,majeranek,cebula pokrojona w drobną kostkę,czosnek przeciśnięty przez praskę- według uznania
  • bułka tarta do panierowania,
  • masło klarowane lub olej do smażenia

WYKONANIE:

  • pieczarki czyścimy,odcinamy korzonki,myjemy,
  • mięso mielone przyprawiamy i mieszamy z jednym jajkiem,
  • kapelusze pieczarek wypełniamy mięsem,pieczarkę "kąpiemy" w rozkłóconym jajku, obtaczamy w bułce,
  • smażymy na złoty kolor i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz