poniedziałek, 25 marca 2019

Sałatka jajeczna z koperkiem

To bardzo prosta i szybka sałatka,którą można podać zarówno na śniadanie jak i  kolację. Króluje na każdej imprezie, to coś,co powstaje u nas przed spotkaniami ze znajomymi,czy rodziną, zwłaszcza,gdy nie mamy zbyt wiele czasu.
SKŁADNIKI:
  • 5 ugotowanych jajek
  • 5 średnich ogórków konserwowych
  • 5 plastrów szynki konserwowej(5mm grubości)
  • 30 dag ugotowanego makaronu świderki
  • pęczek koperku
  • sól,pieprz
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany 18%
WYKONANIE:
  • jajka,ogórki i szynkę kroimy w kostkę , majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy do pokrojonych składników, mieszamy,
  • siekamy drobno koperek, dodajemy do sałatki,
  • doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz