niedziela, 2 grudnia 2018

Schabowe kapuśniaczki

Dzisiaj nie miałam pomysłu na obiad, wyjete z zamrażarki mięso okazało się być schabem, no cóż, nie miałam ochoty na tradycyjne kotlety. Miałam trochę gotowej już kapusty kiszonej, odrobina szynki, cebulka i kapuśniaczki gotowe. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju zawijasy, te tez nam zasmakowały.
SKŁADNIKI:
  • 5 szt. schabu
  • 30-40 dag. kapusty kiszonej
  • 5 plastrów dowolnej szynki 
  • 1 cebula
  • sól,pieprz, majeranek
  • masło klarowane do smażenia
WYKONANIE:
  • schab rozbić z dodatkiem cebuli w piórkach, doprawić solą,pieprzem, majerankiem,
  • na rozbite mięso włożyć kapustę i szynkę, piórka cebuli,
  • spiąć w roladkę,
  • smażyć na maśle do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz