poniedziałek, 6 sierpnia 2018

Krem pomidorowo-paprykowy

W lipcowe gorące dni trudno znaleźć pomysł na obiad szczególnie, gdy spodziewamy się gości. Na ostatnią taką okoliczność zrobiłam eksperymentalny krem pomidorowo-paprykowy i drugie danie oczywiście. Krem wszystkim bardzo smakował, tym chętniej dzielę się z Wami przepisem.
SKŁADNIKI:

  • 1 duża czerwona papryka
  • 5 pomidorów paprykowych
  • 1 duża cebula
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 l bulionu warzywnego bądź drobiowego
  • 2 łyżki bułki tartej

WYKONANIE:

  • paprykę, cebulę kroimy na drobną kostkę, smażymy do miękkości na maśle,


  • następnie dodajemy pokrojone pomidory, smażymy około 20 min.,


  • miksujemy,
  • dolewamy bulion, dodajemy bułkę, zagotowujemy i gotowe.

2 komentarze:

  1. Oj tak, musiała być pyszna. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń