sobota, 17 lutego 2018

Sałatka z tortellini mięsnym

Te malutkie pierożki można wykorzystać na różne sposoby, podawać jako danie główne, dodatek do zup, jak również dodatek do sałatek.
SKŁADNIKI:
  • 1 paczka tortellini z mięsem
  • 5 jajek
  • 3 grube plastry dobrej szynki
  • 5 małych ogórków kiszonych
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
WYKONANIE:
  • tortollini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelać zimną wodą, zostawić do wystudzenia,
  • jajka, ogórki,szynkę i paprykę pokroić w kostkę, 
  • majonez dokładnie wymieszać z jogurtem, dodać sól i pieprz,
  • wszystkie produkty wymieszać z majonezem,posypać szczypiorkiem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz