piątek, 5 maja 2017

Kotlety jajeczne

Na piątkowy obiad takie kotleciki, myślę , że super pomysł. Pamiętacie moje kotlety jajeczno-kalafiorowe? Z dodatkiem surówki młodych ziemniaczków, pyszne! Dziś zastąpię je kotlecikami jajecznymi.
SKŁADNIKI:
  • 10 ugotowanych jajek
  • 1 jajko surowe
  • 1 czerstwa bułka namoczona w mleku
  • sól, pieprz, papryka, vegeta
  • pietruszka, koperek, szczypiorek do wyboru
  • domowa vegeta do smaku
WYKONANIE:
  • jajka kroimy w drobną kostkę, dodajemy surowe jajko, drobno posiekany np. szczypiorek oraz przyprawy,
  • dokładnie mieszamy, formujemy kulki, spłaszczamy je, 
  • smażymy na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz