czwartek, 22 września 2016

Chrupiące bułeczki.

Na śniadanie, na kolację i jako przekąska taka bułeczka zaspokoi smak najbardziej wybrednych. Szybko ją przygotujecie i zaskoczycie rodzinę  czy gości.

SKŁADNIKI:
  • 5 bułek kajzerek 
  • 2-3 jajka
  • szynka lub kiełbasa
  • łosoś wędzony
  • papryka po 1/2 każdego koloru
  • kawałek cukinii lub bakłażana
  • 15 dag. startego na grubych oczkach sera żółtego 
  • szczypiorek
  • koperek
  • pomidor
  • przyprawy: sól, pieprz, lubczyk suszony
WYKONANIE:
  • bułki ściąć od góry, wydrążyć,
  • jajka rozkłócić, dodać przyprawy, paprykę pociętą w paski, cukinię i pomidora pokrojone w kostkę, ser,
  • podzielić masę na połowę, do jednej części dodajemy pokrojonego w kostkę łososia do drugiej szynkę, mieszamy,
  • piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni,
  • blaszkę przykryć folią aluminiową, posmarować oliwą,
  • masę łososiową wypełnić część bułek, pozostałą część masą z szynką,
  • bułki ułożyć na blaszce, włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec około 20 min.( do zrumienienia bułek), przed podaniem przykryć odciętą częścią bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz