niedziela, 7 sierpnia 2016

Ziemniaczana sałatka z kalafiorem.

Często po obiadku zostaje nam trochę warzyw, warto więc wykorzystać je na sałatkę.


SKŁADNIKI:

  • 6 ugotowanych ziemniaków
  • 6 ugotowanych jajek
  • 6 ogórków małosolnych lub kiszonych
  • kilka różyczek ugotowanego(półtwardo) kalafiora
  • szczypiorek
  • kilka pomidorków cherry 
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

WYKONANIE:

  • ziemniaki, jajka, ogórki kroimy w większą kostkę,
  • dodajemy różyczki kalafiora, 
  • czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z jogurtem i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem,
  • warzywa mieszamy, polewamy sosem i sałatka gotowa. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz