poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Polędwiczki z grilla w boczku.

Grillujemy, grillujemy...Polędwiczki z grilla po raz pierwszy były naprawdę różowe i dopieczone! Były  super smaczne polecam!

SKŁADNIKI:

  • 1-2 polędwiczki
  • 6 plastrów boczku wędzonego

 MARYNATA:

  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 ziarna jałowca
  • 20 ziarenek pieprzu kolorowego roztartego w moździerzu
  • sól, 1 łyżka lubczyku suszonego,
  • 1 łyżka majeranku

WYKONANIE:


  • polędwiczki kroimy na 2-3 cm. paski,
  • składniki marynaty dokładnie mieszamy.
  • kawałki polędwicy lekko zbijamy nakłuwaczem, wkładamy do marynaty na dobę najlepiej,
  • owijamy plastrami boczku, smażymy po 10 min, w centrum grilla(na dużym ogniu),
  • następnie odkładamy na boki grilla, żeby mięso doszło i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz