sobota, 13 lutego 2016

Sałatka śledziowa.

Śledzik towarzyszy nam niemal na każdym przyjęciu, podany na różne sposoby pieści nasze podniebienie. Proponuję dziś sałatkę, która mam nadzieję, że Wam zasmakuje .

SKŁADNIKI:

  • 5 matijasów z zalewy octowej
  • 1 średnie jabłko
  • mały słoiczek pieczarek marynowanych
  • 1 mała cebula biała jedna czerwona
  • 5 jajek
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki majonezu
  • pieprz kolorowy grubo mielony albo z moździerza
  • sól
WYKONANIE:
  • śledzie kroimy w paski,
  • jabłko, ogórki, jajka kroimy w drobną kostkę, cebulę drobno siekamy,
  • pieczarki dzielimy na połowę lub na cztery części zależnie od wielkości,
  • wszystkie składniki mieszamy dokładnie z majonezem i przyprawami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz