czwartek, 18 lutego 2016

Ryż z jabłkami i kruszonką.

Jak wiecie ten deser gości na moim stole bardzo często, dlatego uznałam, że "kilka wariacji" na jego temat nie zaszkodzi!


SKŁADNIKI:

  • 3 paczki ryżu ugotowanego w mleku z wanilią
  • mus jabłkowy 
  • budyń śmietankowy ugotowany wg. przepisu na opakowaniu
kruszonka:
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 masła
  • 1 szkl. mąki(1/3 krupczatki, reszta tortowej)
  • 1/2 paczki cukru waniliowego
WYKONANIE:

  • wysmarować naczynie żaroodporne masłem, produkty kładziemy warstwami:
  • ryż-mus jabłkowy-ryż-mus-ryż-budyń-kruszonkę, ryż można posypać cynamonem,
  • zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 30-40 min. do zrumienienia kruszonki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz