środa, 28 października 2015

Polędwiczki drobiowe w bazyliowej chmurce.

Polędwiczki drobiowe wykorzystuje najczęściej do strogonowa, Dziś przygotowałam je w bazyliowym cieście i muszę przyznać palce lizać!



SKŁADNIKI:


  • 30-40 dag, polędwiczek drobiowych
  • 2 jajka
  • primerba bazyliowa 1 łyżeczka
  • grubo mielony czarny lub kolorowy pieprz
  • sól morska grubo mielona
  • 2-3 łyżki mąki
  • bułka tarta
  • 2-3 łyżki masła klarowanego


WYKONANIE:


  • przygotowujemy ciasto: łączymy ze sobą jajka, mąkę, pieprz i sól, pesto bazyliowe,

  • polędwiczki lekko zbijamy,

  •  maczamy w cieście, obtaczamy bułką i smażymy na masełku do zrumienienia i gotowe!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz