niedziela, 3 maja 2015

Polędwiczki w sosie.

Polędwiczki to delikatne mięso, które można przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj przygotowałam ją z grzybkami i pomidorkami w pysznym sosie.
SKŁADNIKI:
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 10 - 15 pomidorków koktajlowych
  • 3 podgrzybki suszone ugotowane w  vegecie(wraz z wywarem)
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz, sól, lubczyk

WYKONANIE:
  • Polędwiczki rozbijamy lekko i kroimy w paski, smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem ugotowanych grzybków, przyprawiamy,
  • pomidorki kroimy na połowy, wrzucamy na rozgrzewane masło, dodajemy przyprawy, cebulę pokrojoną w piórka, smażymy do zeszklenia,
  • następnie łączymy mięso z pomidorkami, dodajemy mąkę, smażymy około 15 min. podlewamy wywarem z grzybków, uzyskamy piękny ciemny sos, pod koniec dodajemy drobno posiekany lubczyk.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz