wtorek, 21 kwietnia 2015

Tatar z łososia.

Witam trochę mnie tutaj nie było, ale wracam do Was. Bardzo lubię łososia i wszelkie dania z nim, dziś przygotowałam tatara, myślę, że to doskonała przystawka/przekąska.




SKŁADNIKI:

  • 200 g. łososia (najlepiej pacyficzny)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 papryki konserwowej 
  • grzybki marynowane
  • drobno posiekany szczypiorek
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1-2 łyżki majonezu
  • grubo mielony pieprz

WYKONANIE:

  • łososia, ogórki, grzybki, paprykę kroimy w drobną kostkę,
  • dodajemy chrzan, majonez, pieprz-mieszamy,

  • wkładamy do porcelanowych łyżek, dekorujemy  i przekąska gotowa.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza