czwartek, 30 kwietnia 2015

Polędwiczki z serem i koperkiem.

Długi weekend przed nami, więc czas na grillowanie. Mam dla Was kilka pysznych propozycji.
SKŁADNIKI:
  •  2 średnie polędwice wieprzowe
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1/8 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • 2 ząbki przeciśniętego przez praskę  czosnku
  • 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
  • pęczek drobno posiekanego koperku
  • 10 dkg sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku

WYKONANIE:


  • Przygotowujemy marynatę do mięsa, mieszamy oliwę z winem i wszystkimi przyprawami,


  • polędwiczki zbijamy lekko nakłuwaczem z każdej strony,
  • macerujemy w marynacie, odkładamy do lodówki na noc,

  • godz. przed grillowaniem wyjmujemy, wąskim nożem robimy kieszonkę, 
  • ser kroimy na drobną kostkę, mieszamy z koperkiem(druga opcja z pietruszką), 
  • farsz kładziemy ciasno do kieszonki, polędwiczki kładziemy na tacce ( węgiel musi się żarzyć),
  • grillujemy z każdej strony, smarując marynatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz