piątek, 27 lutego 2015

Glazurowane warzywa w miodzie, chili z rozmarynem.

W sezonie warzywa glazurowane przygotowuję  często są fajnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Ponieważ trochę zatęskniłam za ich smakiem postanowiłam przygotować je z mrożonki- wyszły super, więc po co czekać niemal do lata.



SKŁADNIKI:


  • mrożonka warzywna wg. gustu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka miodu (użyłam rzepakowy-taki miałam)
  • 1 łyżeczka octu winnego 
  • igiełki rozmarynu
  • sól, pieprz chili do smaku

WYKONANIE:


  • zamrożone warzywa włożyć na suchą patelnię, podgrzewać do wyparowania wody,
  • dodać masło, pocięte igiełki rozmarynu, smażymy 3-4 min.od czasu do czasu mieszając,
  • wlewamy ocet, miód, czekamy aż warzywa się zeszklą wówczas doprawiamy do smaku i gotowe.

2 komentarze: