niedziela, 25 stycznia 2015

Rolady-farsz.

Dziś wypróbowałam kolejny farsz, myślę, że jest bardzo dobry, więc dzielę się z Wami przepisem!



SKŁADNIKI:

  • 1 czerwona papryka mała
  • 4 małe ogórki kiszone
  • kawałek białej części pora
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 2 łyżki masła klarowanego 
  • 4 plasterki szynki lub kiełbasy
  • sól, pieprz, vegeta, kilka kropel octu winnego, kilka kropel maggi .

WYKONANIE:

  • Rozpuścić masło, warzywa pokroić w słupki, przyprawić , blanszować około 20 min., dodać szynkę, przesmażyć,
  • farsz nakładać na rozbite mięso, posmarowane ketchupem , dodać słupki żółtego sera , zwinąć, smażyć na małym ogniu do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz