sobota, 30 sierpnia 2014

Makaron z sosem grzybowym i kiełbasą.

To bardzo szybki obiad, który można przygotować wcześniej i będzie smaczny.


















SKŁADNIKI:


  • 1 paczka makaronu świderki
  • garść suszonych grzybów
  • parka kiełbasy wędzonej
  • 200 ml. śmietanki słodkiej 18%
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz, vegeta

WYKONANIE:

  • makaron ugotować,

  • grzyby namoczyć ( 1 godz. - można to zrobić dzień wcześniej), pokroić drobno, smażyć na rozpuszczonym maśle na małym ogniu, dodać pokrojoną (1/2) w drobną kostkę cebulę i przyprawy - razem smażyć około 1/2 godz. podlewając wodą, następnie zmiksować,
  • kiełbasę pokroić w dowolne kawałki( ja półksiężyce), smażyć z resztą posiekanej cebuli (około 15 min.) ,
  • następnie dodać zmiksowane grzyby, dolać śmietankę gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu,
  •  makaron kładziemy na talerzu i polewamy sosem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz