środa, 4 czerwca 2014

Brzdąc II

Mam nadzieję, że brzdąc Wam bardzo smakował!Chcę dziś zaproponować szybką jego wersję. Ponieważ zaskoczyli mnie goście, którzy gustują w tym cieście, a nie miałam aż tyle czasu- postanowiłam poeksperymentować i udało się.















Potrzebujecie biszkopt z 4 jajek(przepis podałam wcześniej)

A teraz najważniejsze!

SKŁADNIKI:

  • 4 śmietanki 30% słodkie( warstwa na zdjęciu jest z 3)
  • 2-4 łyżek cukru pudru
  • 2- 4 łyżki kakao 
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki żelatyny
  • 1/2 szkl. wrzącej wody

WYKONANIE:

  • żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić
  • ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodać kakao i cukier (również waniliowy), 
  • rozpuszczoną żelatynę wlewać powoli
  • na biszkopcie rozłożyć krem śmietanowy, wstawić do lodówki na 2-3 godz., jeśli macie czas wstawcie na całą noc, 
  • ja miałam tylko 3 godz. i było super!
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz