niedziela, 18 maja 2014

Swojski smalec z mięsem.

No cóż może nie jest najzdrowszy i najmniej kaloryczny, ale pajda chleba ze smalcem i ogórek kiszony pachnący koprem to niezapomniany smak. Prawdziwy smalec, taki ze słoninki, ze skwarkami, cudownie pachnący z dodatkiem cebuli, czosnku i winnych jabłek- poezja!  













SKŁADNIKI:
  • 30 dag. słoniny
  • 30 dag. boczku świeżego
  • 3 ząbki czosnku, cebula, jabłko
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek (majeranek sprawia, że skwarki nie są twarde)
WYKONANIE:
  • słoninę i boczek pokroić w małą kostkę, bądź zmielić na grubych oczkach 
  • kiedy skwarki zaczną się rumienić dodać przyprawy, czosnek, cebulę i pokrojone w drobną kosteczkę jabłko!
Dajcie znać czy smakowało! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz