niedziela, 18 maja 2014

Młoda zasmażana kapusta.

MŁODA ZASMAŻANA KAPUSTA to świetny dodatek do wszelakich mięs. Sezon się zaczął, więc warto  zadbać o swoje podniebienie.















SKŁADNIKI:

  • 1-2 główki kapusty
  • sól, pieprz, cukier
  • ocet bądź cytryna 
  • tłuszcz, ja używa smalcu własnego przepisu

WYKONANIE:

  • kapustę kroimy,
  • dodajemy sól, pieprz, cukier i ocet, zostawiamy  przynajmniej na 2godz.( ja zostawiam na noc)
  • następnie smażymy na lekkim ogniu do miękkości (przepis na smalec 
Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę. Umieszczę Was udoskonalony przepis na moim blogu - z Waszym autorstwem oczywiście!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz