sobota, 3 maja 2014

Kotlet de volaille.

Pewnie lubicie Kotlety de volaille można je przygotować na wiele sposobów z farszami, które lubicie najbardziej. Największy problem jest z odpowiednim zwinięciem, często niestety farsz nam "ucieka".
Oto sposób, żeby tak się nie działo!

SKŁADNIKI:
  • 2-3 filety z piersi kurczaka (50-60dag.)
  • sól, pieprz, przyprawa Kamis suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • farsz np. szpinak, suszone pomidory itd.
  • bułka tarta
  • masło klarowane
WYKONANIE:
  • mięso mielimy, przyprawiamy,
  • bierzemy sporą  łyżkę mięsa rozgniatamy na  placek, nakładamy farsz,
  • następnie formujemy kotlet,
  • obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym maśle, (pamiętajcie do bułki można dodać rozgniecone płatki kukurydziane-panierka będzie bardziej chrupiąca),
  • szybkie i pyszne!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz