środa, 4 września 2013

Rolady śląskie

ROLADY ŚLĄSKIE  to dość szybkie danie i bardzo smaczne, super smakują z kluskami śląskimi i kapustą modrą.

















ROLADY ŚLĄSKIE


SKŁADNIKI:

  • 70 dag. szynki wieprzowej lub dużego schabu
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 15 dag. boczku wędzonego
  • 2 łyżki musztardy
  • 0,5 szkl. śmietany


WYKONANIE:

  • ogórki i boczek zmielić w maszynce z dużymi oczkami, doprawić do smaku
  • mięso ubić, posypać z obu stron solą i pieprzem
  • posmarować z wewnątrz musztardą 
  • nałożyć farsz, zamknąć wykałaczką
  • smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości, podlewać bulionem

Najlepsze z kluskami śląskimi - przepis podaję w osobnym poście.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz